Hvilke er de vigtigste teknologier at kende til i år 2021?

Hvis der er et felt, der ændrer sig ekstremt hurtigt, så er det selvfølgelig teknologier. Teknologi er også et meget bredt begreb, og derfor kommer denne artikel til at omhandle en række forskellige teknologier, som du bør kende til i 2021. Vi anvender den brede definition af teknologi, hvorfor du måske kan undre dig over, hvorfor nogle af disse ting overhovedet er på listen. Det vigtigste er dog, at du lærer disse teknologier bedre at kende, fordi de måske kan gavne dig i din hverdag eller endda din virksomhed. Dette gør sig specielt gældende, hvis du arbejder inden for noget der har med IT at gøre.

 

Blockchain

Har du ikke allerede hørt om blockchain, så er det på tide, du gør det. Blockchain er en teknologi, der har eksisteret siden 2009 og har været meget omtalt i løbet af de sidste cirka 5 år. Dette skyldes, at den første kryptovaluta baseret på blockchain hedder bitcoin. Bitcoin kursen har haft store stigninger i år, og mange spørger “hvad koster en bitcoin?”. Svaret kan man ikke lige give her, da kursen ændrer sig hele tiden. Du kan dog klikke på linket for at se den aktuelle kurs.

Bitcoin er dog ikke det eneste, man kan anvende blockchain til. Mange ved ikke, hvad blockchain kan bruges til udover bitcoin, som er et betalingsmiddel eller “store of value”. Mange kalder bitcoin for det digitale guld. Blockchain er jo egentlig bare en database, hvor man ikke kan gå tilbage og ændre ting. Dette åbner op for en række anvendelsesformål, som tidligere var utænkelige.

Hvis man kigger på kontrakter, så kan man i Danmark underskrive med NemID, og der kommer en digital signatur på. Denne digitale signatur sidder der sammen med et tidspunkt. Man kan altså bevise, at en kontrakt har været underskrevet på et givent tidspunkt. Det er dog kun i Danmark, hvor vi har NemID. Blockchain kan anvendes til at bevise, at et givent dokument har eksisteret på et bestemt tidspunkt og dermed opnås samme fordele plus mange andre.

 

AI (eller kunstig intelligens)

Hvis du har din egen virksomhed, så er du nok interesseret i at få flere informationer ud af dit data, end du gør på nuværende tidspunkt. Dette kan kunstig intelligens hjælpe dig med. Computere har det med at være bedre til at se mønstre og sammenhænge. Mange virksomheder samler i dag meget store mængder data, men de ved ikke, hvad de skal bruge det til. Prøv at finde en AI-udbyder og smid noget data ind. Det kan være, at der kommer overraskende resultater ud.

 

Cloud-løsninger

Denne teknologi er ikke ny, men mange danske virksomheder anvender fortsat gamle løsninger. Der er mange fordele at hente ved at anvende cloud-løsninger. Hvis man på nuværende tidspunkt ikke anvender en, fordi man ikke vil sende kundedata til udlandet, så er der gode nyheder. Det er nemlig muligt at få en række cloud-løsninger med hosting i Danmark. Du skal blot lede lidt bedre. Det er selvfølgelig også dyrere, men det er nok også billigere end at hoste ting selv.